Csikvánd szennyvízkezelés

2018. szeptember 12. | Projektek
Csikvánd szennyvízkezelés
Csikvánd szennyvízkezelés

„Egyedi szennyvízkezelő berendezések telepítése Csikvándon” 2018-ban

Csikvánd Község azon települések közé tartozik, ahol egyedi szennyvízkezelést kell alkalmazni, mivel a szennyvízkibocsátás nem eléggé koncentrált ahhoz, hogy a közműves szennyvízelvezetés és tisztítás megvalósítása gazdaságos legyen, és a szennyvízcsatornázást környezetvédelmi szempontok sem indokolják. Csikvánd Önkormányzat emiatt Csikvándon egyedi szennyvízkezelő berendezések létesítését valósította meg.

Az „Egyedi szennyvízkezelő berendezések telepítése Csikvándon” elnevezésű projekt kivitelezése során cégünk által Csikvánd település belterületén 128 ingatlanon ugyanennyi darabszámú, különböző méretű és lakosegyenértékű biológiai szennyvíztisztító kisberendezés valamint mintavevő akna került telepítésre.

A berendezések által megtisztított szennyvíz tiszta víz formájában szikkasztó mezőn keresztül jut vissza a természetbe.

A kivitelezés során kollégáink 3000 m3 földet mozgattak meg, melynek jelentős része az ingatlanokról elszállításra került.

A beruházás során a 128 ingatlanon közel 1000 m2 felületű szikkasztó mező került kiépítésre, melynek során 1000 m3 drénkavics, közel 2000 fm dréncső, 1700 fm csatornacső, valamint közel 3000 m2 geotextília került beépítésre.

Továbbá a kivitelezés során szükségünk volt egy közel sem hétköznapinak mondható anyagra, ugyanis a berendezések beüzemeléséhez, szaknyelven beoltásához közel 100 m3 valódi, baktériumban gazdag szennyvízre van szükség, melyet egy környékbeli szennyvíztisztító telepen szereztünk be.

Ez a beruházás azért tudott országos szinten is az elsők között elindulni, mivel az Önkormányzat miután a projekttel kapcsolatos pályázati anyagot benyújtotta, utána sem tétlenkedett, amíg a számukra kedvező kormánydöntésre várt. Már ezalatt az idő alatt Előközbeszerzés során kiválasztották a generálkivitelezőt, így mire a kormánydöntés megszületett, a lehető legrövidebb időn belül a beruházás is megindulhatott.

Ezúton is köszönjük Csikvánd Község Önkormányzatának, Polgármester Úrnak és a Képviselő Testületnek a beruházásba fektetett munkáját és a belénk vetett bizalmát!


Vissza az aktualitásokhoz
ÉMI minősítés MSZ EN ISO 9001:2015 Építőipari Nívódíjjal - 2019 ÉPÍTŐIPARI NÍVÓDÍJ 2013 Kamara által ajánlott vállalkozás - 2016 Kamara által ajánlott vállalkozás - 2023
Széchenyi 2020 pályázati logó